evabrittsvensson.se

Dags att starta upp en ny blogg. Mest eftersom jag glömt bort lösenordet till den gamla och inte orkar fixa ett nytt. Jag var ändå så inaktiv där. Vad kommer jag blogga om här då? Det vet jag inte riktigt ännu! Det vet nog ingen vid det här laget. Det kommer nog visa sig med tiden i framtida inlägg. Nu ska jag springa ner och kolla isflak i älven.

RSS

Viktigt ha ett bra sparande

18 mar 2021

Att ha ett sparande, det är ett måste. Ändå är det rätt många som inte sparar pengar överhuvudtaget. Det är ju dumt att inte spara, för då kan man behöva ta onödiga lån om det är så att något sker som kostar pengar. Det bästa är att ha två sorters sparande. Ett sparande bör vara en buffert. Dessa pengar ska då vara för oväntade kostnader som med huset eller om bilen går sönder och så vidare. Hur stor bufferten ska vara är så klart individuellt, men det är bra att se till att ha minst en månadslön brukar man säga. Den andra formen av sparande som du bör ha, det är ett långsiktigt sparande.

Spara långsiktigt

Det är som sagt bra att även ha ett långsiktigt sparande. Dessa pengar är smart att placera så att du får så bra avkastning som möjligt. Det är därmed bra att ha ett särskilt sparkonto där du kan få högre ränta. Det går även att satsa på att investera en del pengar. Antingen genom aktier, fonder eller testa på trading. Mer om trading och oljepriser hittar du här. Det är dock viktigt att gå efter regeln, lägg inte alla ägg i en korg. Alltså inte investera i en enda sak. Det är även bra att ha koll på vad det är du gör. Så läs olika guider eller anlita en expert som kan hjälpa dig med dessa olika saker.

Montera lekplats & lekplatsbesiktning

14 jan 2021

Lekplatser är ett viktigt inslag i gatubilden. Här kommer barn i kontakt med kompisar i grannskapet och får leka av sig. Lekplatserna fyller också en viktig social funktion för föräldrarna. Det är inte bara huttrande och tjat om att gå hem som gäller – här får föräldrar verkligen chansen att lära känna andra föräldrar i området. Jag har lärt känna många nya bekantskaper genom åren på just lekplatser!

Köpa lekplats

Behöver ert område/arbetsplats/förening en ny lekplats? Vad roligt! En uppgraderad lekplats står högt upp på önskelistan hos barnen. Jag kommer nu visa er två alternativ som ni kan gå vidare med!

1. På egen hand

Ett alternativ är att köpa ihop delar och komponenter på egen hand. Flera byggvaruhus och leverantörer av lekplatser erbjuder detta men här vill jag slänga in en brasklapp. Det kan verka lockande att ”plocka ihop” en lekplats utifrån priserna på nätet. Dock tillkommer montering och besiktning på det priset så slutnotan för detta alternativ kontra helentrepenad (nästa punkt) skiljer sig inte alltid så mycket i slutändan. Då har jag inte ens räknat med jobbtimmarna ni behöver lägga ned!

2. Helentrepenad

Beslutar ni er för helentrepenad kan ni luta er tillbaka och följa processen på håll. Ni uppdateras självklart kontinuerligt under projektet men administration, montering, besiktning, fallskyddsunderlag och övriga säkerhetsaspekter ligger helt och hållet på leverantörens ansvar. Detta alternativ är något jag förespråkar och i nästa stycke tipsar jag om en leverantör som har utbildade montörer och som lämnar två års garanti – över hela landet!

Montering av lekplatser

Sifforna talar sitt tydliga språk – en kvalitativ lekplats kännetecknas av en säker montering av lekplats. Playcare.se är experter på att montera lekplats. De ser till att ny utrustning monteras i rätt ordning, att alla höjder och mått stämmer med monteringsanvisningarna, att det finns fallskyddsunderlag och att det görs en slutbesiktning. De erbjuder också den smidiga helentrepenad-lösning jag var inne på längre upp i texten! Att ta hjälp med monteringen är superviktigt både för alternativ 1 (egen hand) och 2 (helentrepenad).

Lekplatsbesiktning

Efter lekplatsen är monterad är det dags för lekplatsbesiktning. Playcare har även olika besiktningstjänster, vilket jag anser är toppen och något som fler företag bör ta efter. De erbjuder tjänster som:

  • Årlig besiktning – rutinunderhåll, okulärbesiktning, kartläggning och underhållsrapport.
  • Funktionell besiktning – Görs under 1-3 månaders intervall. Här kollar man slitage på rörliga delar, ytor och redskap.
  • Slutbesiktningar – görs alltid i samband med att en lekplats byggts färdigt.
  • Besiktning av olika säkerhetsunderlag - HIC-testning för att använda rätt underlag som är anpassat.

Detta alternativ är också något som behöver göras oavsett om du går för alternativet att ”plocka ihop” en lekplats på egen hand eller beslutar dig för helentrepenad-lösningen.

Många olyckor sker i onödan

Det sker onödigt många olyckor på lekplatser varje år. Maskiner, gungor och klätterställningar är ibland felmonterade och slitaget blir för stort i längden. Enligt konsumentverket.se sker det ungefär 19 000 olyckor på lekplatser landet över.

Vad gäller lekplatser och barn är det alltid säkerheten först som gäller. Jag hoppas några av era ”lekplatsfrågor” har blivit besvarade. Tack för visat intresse och lycka till!

 

 

 

 

 

Badrumsrenovering Stockholm - nu händer det!

17 dec 2020

Nu är det snart dags för lite julledighet. Och det är SÅ efterlängtat! Det blir ingen jul med släkten i år, så jag och min sambo har bestämt oss för att hyra en stuga i fjällen under ett par veckor. Vi hade rätt mycket extra komptimmar som vi kunde ta ut så vi ska unna oss långledighet.

Jag känner mig verkligen less på mörkret som råder just nu. Har Stockholm någonsin varit så här mörkt? Nej, jag ser verkligen fram emot en lite ljusare tillvaro med mycket snö, mys framför brasan, långa promenader, varm choklad, att få sitta i en fåtölj med en mysig bok. En vecka kommer även min bror och hans kille upp. Det ska verkligen bli så himla härligt.

Vi ska renovera badrum!

När katten är borta … renoverar mössen vårt badrum! Det är sant! Äntligen! Jag har längtat såååå länge efter den här badrumsrenoveringen. Nu när vi åker till fjällstugan så ska det komma hem ett gäng till oss som ska renovera vårt badrum medan vi är på långledighet. Vilken dröm! Att lämna hemmet med ett gammalt badrum och sen få komma hem till den sortens badrum som jag alltid har drömt om. Vilken lycka!

Badrumsrenovering Stockholm

Vi har anlitat ett företag som utför badrumsrenovering i Stockholm. Vi tog in offerter från flera aktörer, men vi fastnade verkligen för just detta företaget som sagt. Tillsammans med dem har vi planerat vårt badrum in i minsta detalj – allt från kakel, blandare, duschkabin osv. (Och jag ska äntligen få ett badkar)!

Badrumsrenovering – steg för steg på bara några veckor

Samma dag som vi åker ska de alltså riva ut det gamla badrummet och byta ut allt! Golvbrunn, avlopp, el, vatten – you name it. ALLT! Sen ska de fixa med tätskikt, golv, väggar, kakla, montera allt osv. När vi kommer hem behöver vi egentligen bara godkänna deras arbete. Snacka om vardagslyx! Trodde aldrig att det skulle vara så här ”lätt” att renovera badrum. Vi behöver bara ta det lugnt och resten sköter sig självt.

Vad är planen med vårt badrum?

Är ni nyfikna på hur vi tänker oss resultatet av vårt badrum? Jag tänkte lista vad vi har haft för prioriteringar när vi har planerat hur vi vill att vårt badrum ska vara.

Badkar

Jag har (som ni säkert vet) alltid velat ha ett badkar. Det har varit min topprioritet under hela planeringen av denna badrumsrenovering. Min sambo har inte varit lika mycket eld och lågor över det som jag har, men jag skattar mig lycklig som har honom som låter mig bestämma, hehe.

Duschkabin för två

När vi var på semester i Mexiko för två år sen bodde vi på ett hotell med två duschar i samma kabin. Vi har alltid älskat att duscha tillsammans, men det blir lätt trångt, så detta var någonting som vi båda kände att vi ville ha och som vi ville prioritera - även om det så klart är mysigt med närhet.

Golvvärme

Det finns väl inget värre än att kliva in på iskallt klinkers en januarimorgon? Att installera golvvärme kändes givet. Dels är det skönt, men vi tänker också att det underlättar för luften att hållas torr. Fuktig luft kan ju lätt göra att det bildas mögel och den tanken är vi inte särskilt förtjusta i.

Dubbla handfat

Min sambo och jag är så sjukt synkade på morgonen. Och då menar jag inte synkade som i att vi kompletterar varandra, utan att vi har exakt samma rutin. Med mitt morgonhumör har det absolut blivit lite småtjafs när vi vill använda handfatet samtidigt. Beslutet att ha dubbla handfat känns verkligen så rätt. Det är en investering i vår relation.

Vitt kakel

Vi har varit lite kluvna i valet av kakel. Jag har alltid haft en fäbless för marockanskt kakel, men vi har istället gjort det praktiska valet, det vill säga vanligt vitt standardkakel. Det blir dels enkelt att byta ut en platta om någon skulle få en spricka, och dels blir det enkelt att byta ut handdukar etc. efter säsong för att skapa lite variation. Det är lätt att matcha till vitt.

Vägghängd toalettstol

Jag vet inte hur många år jag åldrades när jag säger att det var min idé att satsa på en vägghängd toalett för att det skulle vara enklare att göra rent under. Det går ju verkligen inte att komma ifrån. Ser fram emot att ha ett badrum som är lätt att städa, och det tror jag att min sambo också gör, även om han retar mig för det.

Som ni märker har vi gjort många praktiska val, men också valt att lyxa till det för att vi ska känna att resultatet av denna badrumsrenovering verkligen blir någonting som vi kommer att älska.

Hur blir er jul och nyår? Har ni någon bra bok att tipsa om inför vår fjällretreat?

Vad är egentligen e-sport?

20 mar 2020

Jag har inte riktigt haft koll tidigare på detta med e-sport. Jag kom att tänka på det när jag sett reklam på tv där se säger något i stil med att e-sport är ingen riktigt sport. Så det gjorde att jag sökte runt lite på detta. Hittade då bland annat en e-sportsguide på /www.esportsvikings.com/se/. Hittade även mer info om vad det är. E-sport är en förkortning av elektronisk sport. Det är alltså ett slags samlingsnamn på olika tävlingar som sker i en virtuell miljö. Det kan alltså handla om TV-spel, datorspel, Virtual Reality (VR), Augmented Reality (AR) eller mobilspel. För att ett spel ska vara en e-sport krävs det att de tävlande möter varandra, och inte spelar mot datorn.

Är det en idrott då?

Så hur är det nu då, är e-sport en idrott? Om man ser till det rent formellt så är det inte det, eftersom den inte är representerad i riksidrottsförbundet (RF). Dock är det något som Svenska E-sportförbundet jobbar för att det ska bli. Dock är det som så att e-sport är en officiell sport i 24 länder, bland annat Sydkorea, Italien och Finland.

E-sporten är stor

Grejen är ju att e-sporten, den är stor. Det sänds live på både tv och internet och har många utövare. E-sportspel ligger även högt upp på topplistor när det kommer till försäljning och det finns siffror som säger att det är flera miljoner personer som ägnar sig åt detta på olika nivåer.

Har ni testat att spela på casino?

25 jul 2018

Jag har upptäckt något helt nytt, som jag inte testat innan. Det är att spela på nya casino. Eller ja för mig är alla nya kanske, eftersom jag inte testat innan. Jag hittade en sida där de listade en massa olika casinon nämligen av en slump. Så tänkte att ja, varför inte testa och så registrerade jag mig på ett. Sedan så hade de en bonus man kunde ta del av, så det gjorde jag med. Det gjorde att jag inte behövde sätta in så mycket egna pengar, men det blev en slant att spela för ändå tack vare deras bonus.

Många roliga spelautomater

På dessa nya casinon som finns så finns det många roliga spelautomater, med en mängd olika teman. Sen fanns det även andra sorters spel, men det var slots jag tyckte var roligast att snurra på. Hittade en som även det var chans på jackpot. Dock vann jag inte den stora jackpoten nu när jag testade, men det ramlade in några slantar i alla fall. Jag funderar även på att testa bingo på nätet, för ser att det casino jag valde har det. Jag gillar ju att spela bingo annars, har ju gjort det via bilbingo så väl som Bingolotto på tv så klart. Så det borde vara kul även på nätet, och där är det ju större vinster eller i alla fall större än på bilbingon jag brukar åka på.

Filmtips!

18 feb 2018

Nu är jag säkert väldigt efter, men vill ädå passa på att tipsa er om solsdian om ni inte redan har sett den nya filmen som släpptes i december.

Den var precis som jag hade önskat, som ett långt avsnitt av solsidan! Perfekt. Visst har jag lite invändningar att göra men vill inte förstöra för er som inte har sett filmen :)

Nyårslöften - hiss eller diss?

13 jan 2018

I år bestämde jag mig för att inte ha några nyårslöften. De senaste åren har jag faktiskt tröttnat riktigt ordentligt på nyårslöften, för jag blir inte mer motiverad bara för att det är nytt år. Tyvärr. Det kanske låter lite hårt, men så är det faktiskt för min del.

Hur förhåller ni er till nyårslöften? Har ni några i år eller inte?

Julen sprang förbi

27 dec 2017

Precis som tidigare år, så var julen här snabbare än blixten och försvann minst lika snabbt. Jag hade iallafall ett väldigt lyckat julfirande, och det hoppas jag att ni också hade?

Nu är jag faktiskt helt ledig i mellandagarna, vilket ska bli väldigt skönt. Ska försöka vila upp mig ordentligt nu.

Är ni lediga i mellandagarna eller jobbar ni?

Fjärde advent och julafton

24 dec 2017

God jul allesammans,

Men visst känns det lite som att vi blir rånade på fjärde advent idag. Det är trevligt med julafton, men jag kan inte låta bli att tycka att det är lite tråkigt att vi går miste om fjärde advent.

jaja, det är inte så mycket att göra åt. Vi får ta nya tag med fjärde advent nästa år istället.

 

Önskar er en fortsatt trevlig julafton!

Dags att renovera garage

7 dec 2017

För ett tagsen berättade jag att jag var lite sugen på att renovera hallen här hemma, men jag kan inte riktigt bestämma mig för hur jag vill ha det, så därför har jag valt att lägga det på is.

Nytt projekt - renovera garaget

Istället har jag börjat med nästa projekt - att renovera vårt garage. Garaget i sig är det inget fel på, men det är framförallt garageporten som måste bytas ut. 

Det viktigaste jag tänkte på när jag skulle välja garageport var att porten skulle vara snygg - såklart! Men även att jag ville ha en garageport i form av en takskjutport med dörr till, för en takskjutport tar inte så mycket plats vad jag har förstått. Dessutom ville jag ha en dörr vid sidan av för att enkelt kunna gå ut och in ur garaget utan att behöva öppna hela porten.

Det var också viktigt att ha en port med garageportmotor, så garagedörren kan öppnas via portautomatik - bara med ett klick! Men det kanske viktigaste av allt, att få hjälp med att montera vår garageport. Allt detta kunde Krafer erbjuda, så därför är jag väldigt nöjd över att min vän tipsade mig om denna återförsäljare och jag vill göra detsamma till er, för jag vet vilken djungel det kan vara att välja garageport! 

Avfuktare - Garage

Ju längre tiden gick under mitt garageports-letande så samlade jag på mig nyttig information om saker man bör tänka på när det kommer till garage. Den viktigaste punkten av dem alla handlar om avfuktare till garage som i min mening nästan är obligatoriskt för att hålla garage och allt dess innehåll tryggt och säkert mot fukt.

Sedan jag köpte och installerade min avfuktare har den fungerat fläckfritt och hållt fukten borta från garaget. 

Se till att skaffa en avfuktare till ditt garage du med!

December - snart är det jul!!

1 dec 2017

Oj vad tiden går fort, det är redan december! Det är faktiskt sant som man brukar säga att tiden går fortare ju äldre man blir, eller det känns som det iallafall.

Veckorna bara springer iväg, man går till jobbet måndag-fredag, är ledig lördag och söndag, sen är det ny vecka igen och tiden fortsätter springa iväg. Rätt som det är, så är det december igen och snart årsskifte.. Det gäller att ta vara på varje dag hörrni! Oavsett, så välkomnar jag december med öppna armar. Ser fram emot vad julen har att erbjuda. 

Får se om det kanske kommer en årsresumé längre fram. Har inte riktigt bestämt mig, men funderar på det iallafall.

 /3tgy.jpg

Träningen fortskrider

28 nov 2017

Jag vet inte hur mycket ni minns, men i våras/början av sommaren skrev jag ju att jag börjat träna och så vet jag att jag även la upp några tips på snabb och smidig hemmaträning som ger resultat. Faktum är att jag fortsatt träna! Jag har verkligen fått ett nytt intresse och det är extra roligt med tanke på att jag märker hur bra jag faktiskt mår av att träna. Dessutom känner jag mig mycket starkare och gladare. Att träna är det bästa jag vet.. Tänk, det trodde jag aldrig ni skulle höra mig säga (eller se mig skriva hehe)

Blogglista

20 nov 2017

Eftersom ni uppskattade min förra blogglista tänkte jag göra en ny idag!

 

MORGONLISTA

När går du upp? Jag brukar gå upp vid 6

Vad är det första du gör varje morgon? Sätter på kaffekokaren!

Hur lång tid spenderar du i badrummet varje morgon? Oj längre än vad jag borde.. Men minst 1 timma varje morgon.. Men det är för jag sminkar mig, tvättar ansiktet, eventuellt duschar och fixar håret i badrummet.

Är frukost viktig? Ja, men jag brukar inte äta frukost direkt när jag går upp. Jag brukar ha med mig frukost som jag äter när jag kommer fram till jobbet.

Vad äter du till frukost? Oftast äter jag en smoothie med banan, hallon, spenat, mango och lite havremjölk. supergott och perfekt till frukost. om jag är extra hungrig lägger jag i lite havregryn också.

Är du morgontrött? Nej faktiskt inte! Jag var alltid det förr, men när jag började jobba "på riktigt" så tvingades jag gå upp senast kl 6 varje morgon och då försvann min morgontrötthet

Vad har du för alarm? Min mobiltelefon

Hur ser en perfekt morgon ut? Min perfekta morgon är när jag är ledig, och jag kan vakna upp och njuta av en god kopp kaffe i soffan framför nyhetsmorgon.

Vad är det bästa med morgonen? Morgonkaffet haha

 

Hur går du helt klädd på morgonen? Morgonrock och mysiga tofflor

Renovera hallen

29 okt 2017

Jag börjar bli lite sugen på att renovera hallen hemma. Det är framförallt kaklet jag vill byta ut, för det jag har nu är verkligen fruktansvärt slitet och inte alls fräscht längre. Har börjat titta runt lite på kakel, men det är svårt att veta vad man ska välja! Jag får fundera vidare helt enkelt!

Idol - höstens höjdpunkt

16 okt 2017

Bland det bästa med hösten tycker jag är idol! Jag följer det slaviskt och vill helst inte missa en endaste minut. I år är det många superduktiga som är med. Men mina absoluta favoriter måste jag ändå säga är chris och gabriel! så himla duktiga.

 

Bara jag som tycker att Chris är en blandning av Martin Almgren och Anders Bagge?? Haha

 

 /ananmam.jpg

← Äldre inlägg

Välkommen

Välkommen till www.evabrittsvensson.se. Här får du läsa om mitt liv och vad jag pysslar med alltmest.

Start
Andrasidan
Tredjesidan
Fjärdesidan

Facebook

Erbjudande

Sponsorer

Dagens klädsel