Eva Brittsvensson

Kanelbullens dag

Äntligen är det kanelbullens dag!! Det här måste ju vara den bästa dagen för oss som älskar kanelbullar. Dagen till ära tänkte jag dela med mig av mitt kanelbullerecept!

För ca 40 kanelbullar:

  • 12-13 dl vetemjöl special
  • 100 g smör
  • 50 g jäst
  • 5 dl gräddmjölk
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk stötta kardemummakärnor

Till fyllningen:

  • 200 g smör (rumsvarmt)
  • 2 dl strösocker
  • 2 1/2 msk kanel
  • 1 tsk vaniljsocker

Topping:

  • 1 ägg till pensling
  • 1 dl pärlsocker

Gör så här:

  1. Smula ned jästen i en degbunke
  2. Värm gräddmjölken till ca 35 grader
  3. Lös upp jästen med gräddmjölken
  4. Tillsätt resten av ingredienserna till degen och arbeta fram en smidig deg (ca 10 min)
  5. Låt degen jäsa med en kökshandduk över i 40 min
  6. Rör ihop alla ingrednienser till fyllningen till en jämn smet
  7. Kavla ut degen till 2 rektanglar (ca 50x30 cm)
  8. Bred på fyllningen
  9. Rulla ihop från långsidan och skär i skivor
  10. Lägg skivorna i bullformar
  11. Låt jäsa ca 30 min
  12. Sätt ugnen på 225 grader
  13. Pensla med ppvispat ägg och strö över pärlsocker
  14. Grädda i mitten av ugnen 8-9 min
  15. Låt svalna på galler
  16. NJUT!
Tillbaka