Vad är egentligen e-sport?

Jag har inte riktigt haft koll tidigare på detta med e-sport. Jag kom att tänka på det när jag sett reklam på tv där se säger något i stil med att e-sport är ingen riktigt sport. Så det gjorde att jag sökte runt lite på detta. Hittade då bland annat en e-sportsguide på /www.esportsvikings.com/se/. Hittade även mer info om vad det är. E-sport är en förkortning av elektronisk sport. Det är alltså ett slags samlingsnamn på olika tävlingar som sker i en virtuell miljö. Det kan alltså handla om TV-spel, datorspel, Virtual Reality (VR), Augmented Reality (AR) eller mobilspel. För att ett spel ska vara en e-sport krävs det att de tävlande möter varandra, och inte spelar mot datorn.

Är det en idrott då?

Så hur är det nu då, är e-sport en idrott? Om man ser till det rent formellt så är det inte det, eftersom den inte är representerad i riksidrottsförbundet (RF). Dock är det något som Svenska E-sportförbundet jobbar för att det ska bli. Dock är det som så att e-sport är en officiell sport i 24 länder, bland annat Sydkorea, Italien och Finland.

E-sporten är stor

Grejen är ju att e-sporten, den är stor. Det sänds live på både tv och internet och har många utövare. E-sportspel ligger även högt upp på topplistor när det kommer till försäljning och det finns siffror som säger att det är flera miljoner personer som ägnar sig åt detta på olika nivåer.

20 mar 2020

Välkommen

Välkommen till www.evabrittsvensson.se. Här får du läsa om mitt liv och vad jag pysslar med alltmest.

Start
Andrasidan
Tredjesidan
Fjärdesidan

Facebook

Erbjudande

Sponsorer

Dagens klädsel