Badrumsrenovering Stockholm - nu händer det!

Nu är det snart dags för lite julledighet. Och det är SÅ efterlängtat! Det blir ingen jul med släkten i år, så jag och min sambo har bestämt oss för att hyra en stuga i fjällen under ett par veckor. Vi hade rätt mycket extra komptimmar som vi kunde ta ut så vi ska unna oss långledighet.

Jag känner mig verkligen less på mörkret som råder just nu. Har Stockholm någonsin varit så här mörkt? Nej, jag ser verkligen fram emot en lite ljusare tillvaro med mycket snö, mys framför brasan, långa promenader, varm choklad, att få sitta i en fåtölj med en mysig bok. En vecka kommer även min bror och hans kille upp. Det ska verkligen bli så himla härligt.

Vi ska renovera badrum!

När katten är borta … renoverar mössen vårt badrum! Det är sant! Äntligen! Jag har längtat såååå länge efter den här badrumsrenoveringen. Nu när vi åker till fjällstugan så ska det komma hem ett gäng till oss som ska renovera vårt badrum medan vi är på långledighet. Vilken dröm! Att lämna hemmet med ett gammalt badrum och sen få komma hem till den sortens badrum som jag alltid har drömt om. Vilken lycka!

Badrumsrenovering Stockholm

Vi har anlitat Badrumsgruppen som utför badrumsrenovering i Stockholm. Vi tog in offerter från flera aktörer, men vi fastnade verkligen för Badrumsgruppen som sagt. Tillsammans med dem har vi planerat vårt badrum in i minsta detalj – allt från kakel, blandare, duschkabin osv. (Och jag ska äntligen få ett badkar)! Om ni ska renovera badrum i Stockholm kan vi starkt rekommendera er att använda er av samma badrumsplanerare och leverantör. Vi har fått ett väldigt proffsigt intryck av dem och är supertaggade på resultatet.

Badrumsrenovering – steg för steg på bara några veckor

Samma dag som vi åker ska de alltså riva ut det gamla badrummet och byta ut allt! Golvbrunn, avlopp, el, vatten – you name it. ALLT! Sen ska de fixa med tätskikt, golv, väggar, kakla, montera allt osv. När vi kommer hem behöver vi egentligen bara godkänna deras arbete. Snacka om vardagslyx! Trodde aldrig att det skulle vara så här ”lätt” att renovera badrum. Vi behöver bara ta det lugnt och resten sköter sig självt.

Vad är planen med vårt badrum?

Är ni nyfikna på hur vi tänker oss resultatet av vårt badrum? Jag tänkte lista vad vi har haft för prioriteringar när vi har planerat hur vi vill att vårt badrum ska vara.

Badkar

Jag har (som ni säkert vet) alltid velat ha ett badkar. Det har varit min topprioritet under hela planeringen av denna badrumsrenovering. Min sambo har inte varit lika mycket eld och lågor över det som jag har, men jag skattar mig lycklig som har honom som låter mig bestämma, hehe.

Duschkabin för två

När vi var på semester i Mexiko för två år sen bodde vi på ett hotell med två duschar i samma kabin. Vi har alltid älskat att duscha tillsammans, men det blir lätt trångt, så detta var någonting som vi båda kände att vi ville ha och som vi ville prioritera - även om det så klart är mysigt med närhet.

Golvvärme

Det finns väl inget värre än att kliva in på iskallt klinkers en januarimorgon? Att installera golvvärme kändes givet. Dels är det skönt, men vi tänker också att det underlättar för luften att hållas torr. Fuktig luft kan ju lätt göra att det bildas mögel och den tanken är vi inte särskilt förtjusta i.

Dubbla handfat

Min sambo och jag är så sjukt synkade på morgonen. Och då menar jag inte synkade som i att vi kompletterar varandra, utan att vi har exakt samma rutin. Med mitt morgonhumör har det absolut blivit lite småtjafs när vi vill använda handfatet samtidigt. Beslutet att ha dubbla handfat känns verkligen så rätt. Det är en investering i vår relation.

Vitt kakel

Vi har varit lite kluvna i valet av kakel. Jag har alltid haft en fäbless för marockanskt kakel, men vi har istället gjort det praktiska valet, det vill säga vanligt vitt standardkakel. Det blir dels enkelt att byta ut en platta om någon skulle få en spricka, och dels blir det enkelt att byta ut handdukar etc. efter säsong för att skapa lite variation. Det är lätt att matcha till vitt.

Vägghängd toalettstol

Jag vet inte hur många år jag åldrades när jag säger att det var min idé att satsa på en vägghängd toalett för att det skulle vara enklare att göra rent under. Det går ju verkligen inte att komma ifrån. Ser fram emot att ha ett badrum som är lätt att städa, och det tror jag att min sambo också gör, även om han retar mig för det.

Som ni märker har vi gjort många praktiska val, men också valt att lyxa till det för att vi ska känna att resultatet av denna badrumsrenovering verkligen blir någonting som vi kommer att älska.

Hur blir er jul och nyår? Har ni någon bra bok att tipsa om inför vår fjällretreat?

17 dec 2020

Välkommen

Välkommen till www.evabrittsvensson.se. Här får du läsa om mitt liv och vad jag pysslar med alltmest.

Start
Andrasidan
Tredjesidan
Fjärdesidan

Facebook

Erbjudande

Sponsorer

Dagens klädsel